Home

Achtergrond

Nederland Europees koploper hybride auto's

Nergens in Europa worden zoveel hybride, energiezuinige auto's verkocht als in Nederland.

We zijn koploper, zei Jan Kees de Jager van Financiën maandag bij de behandeling in de Tweede Kamer van zijn Belastingplan. In Nederland is 4 procent van alle auto's van een hybride model zoals de Toyota Prius of de Honda Civic. Het Europese gemiddelde ligt op 0,49 procent. Van alle Civics die Honda in 2009 in Europa verkocht, kwam 70 procent in Nederland op de markt. Ook Toyota verkocht nergens anders in Europa zoveel Prius-auto's als in Nederland, blijkt uit onderzoek van Automotive, het vakblad van de autobranche.

De Jager verklaart de populariteit van de hybride auto's onder meer door de gunstige belastingmaatregelen die hij voor energiezuinige auto's heeft ingevoerd. Een op de drie hybride auto's werd aangeschaft door een particulier, tweederde was bedoeld voor de leasemarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.