Home

Achtergrond

Nedap

De Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap en haar werkmaatschappijen produceren en verkopen producten, systemen en diensten op velerlei gebied.

Een van de poten van het sinds 1947 beursgenoteerde bedrijf is Agri, dat zich richt op managementsystemen voor melkveehouders en varkenshouders. Zo zorgt het voor identificatie (RFID), veesortering, melkmeetapparatuur, voermanagement en de basis voor melkrobots.

De Groenlose producent van beheer- en informatiesystemen zag in 2009 voor de groep Agri vraaguitval in Oost-Europa en de VS. Nedap Agri had juist twee uitstekende jaren achter de rug, dankzij de investeringsgolf in de melkveehouderij. Ook deze is door de lage melkprijs in 2009 stilgevallen. Ook over de eerste helft van 2010 rapporteerde het moeilijke marktomstandigheden.

Financieel

Nedap als geheel boekte in 2009 een omzet van 115 miljoen euro, tegenover 143 miljoen euro een jaar eerder. Ook de winst daalde flink en ging van 13,9 naar 1,1 miljoen euro. De omzet bij Agri wordt niet benoemd.

Adres

Nedap
Parallelweg 2e
7141 DC Groenlo

Website

Nedap

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.