Home

Achtergrond 2 reacties

NVV: loskoppeling verkoop diermedicijnen te omzeilen

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) ziet geen voordelen in het loskoppelen van voorschrijven en verkopen en uitleveren van diergeneesmiddelen.

De NVV heeft haar standpunt bekendgemaakt aan de Berenschot Groep. Bureau Berenschot doet voor minister Verburg onderzoek naar de mogelijkheden van het ontkoppelen van voorschrijven en verkopen van diergeneesmiddelen. Berenschot verwacht eind van deze maand te kunnen rapporteren.

De NVV denkt dat de kans groot is dat dierenartsen en -praktijken een eventuele ontkoppeling door het opzetten van aparte rechtspersonen, gemakkelijk kunnen omzeilen.

Ook is de kans groot dat er nieuwe partijen op de markt komen. Dat zal volgens de vakbond tot gevolg hebben dat de kosten voor de primaire sector omhoog zullen gaan.

Volgens de NVV moet er een gezonde concurrentie blijven tussen de dierenartsen. Verder heeft de bond gewaarschuwd voor verlies van expertise bij dierenartsenen en wijst er op dat de discussie over terugdringing van antibioticagebruik geen discussie over kilogrammen moet worden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dier

    Volgens mij heeft de NVV gelijk. Wat zou mogelijk het voordeel hiervan moeten zijn? Expertise moet ZEKER niet verloren gaan.

  • no-profile-image

    knor

    blij met dit standpunt van de nvv antibiotica terug dringen moet een beleid worden van maatwerk op de bedrijven onderling

Of registreer je om te kunnen reageren.