Home

Achtergrond 1 reactie

Mozambique content over vakantieproject prins

In Nederland is er veel kritiek op, maar de regering van Mozambique is vol lof over het vakantieproject van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

De bouw van de vakantievilla's op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo is een goede manier om de armoede te bestrijden, liet minister van Toerisme Fernando Sumbana Júnior dinsdag weten in een verklaring.

De prins en prinses laten een vakantiehuis bouwen in een van de armste gebieden van Mozambique. De Oranjes en de andere investeerders hebben beloofd zich tevens in te zetten voor verbetering van de leefomstandigheden voor de lokale bevolking, onder meer door het bouwen van scholen en een ziekenhuis. Volgens Sumbana Júnior profiteert de bevolking daarom van dit soort grootschalige vastgoedprojecten en zou dit ook in andere delen van het land moeten gebeuren.

"Sommige mensen zeggen dat het immoreel is een project te beginnen in een arm gebied'', aldus de minister. "Maar door dit te zeggen bereiken ze het tegenovergestelde. Ze bieden de bevolking in afgelegen gebieden geen toegang tot moderne faciliteiten en moderne technologieën.''

Het is de eerste keer dat de Mozambikaanse regering zich uitlaat over de bouw van het resort. Als onderdeel van een pr-offensief zijn onlangs drie woordvoerders aangesteld om de publiciteit over het vastgoedproject te bewaken, van wie één in Mozambique zelf.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Daar komt de zilvervloot

Of registreer je om te kunnen reageren.