Home

Achtergrond

Moeder vondeling Lilly voorlopig niet cel in

De 23-jarige moeder van vondeling Lilly zit niet meer vast.

Vrijdag werd ze voorgeleid en besloot de rechter haar in vrijheid te stellen. Dat meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht vrijdag.

Het OM had niet geëist dat de vrouw in hechtenis moest blijven. Wel is gevraagd om een persoonlijkheidsonderzoek. Dat verzoek is toegewezen.

Het onderzoek kan enkele weken in beslag nemen. "Op basis daarvan beslissen we of we celstraf gaan eisen. Het is een behoorlijk zwaar feit dat ze heeft gepleegd, maar ook vrij uitzonderlijk. Het is nu nog niet te zeggen welke straf hierbij past'', aldus de woordvoerster.

De moeder van Lilly werd woensdag aangehouden naar aanleiding van meerdere tips. In september had ze haar baby van enkele dagen oud te vondeling gelegd bij ziekenhuis Diakonessenhuis. Bureau Jeugdzorg is belast met de voorlopige voogdij over Lilly.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.