Home

Achtergrond

Ministerie stelt omvang percelen naar beneden bij

Het landbouwministerie corrigeert de omvang van een groot aantal landbouwpercelen op last van de Europese Commissie.

Het Nederlandse areaal is 2,6 procent kleiner dan tot nu toe was berekend.Op bedrijfsniveau kunnen de verschillen veel groter zijn. Weekblad Nieuwe Oogst meldt dat bij LTO meldingen binnenkomen van leden die door de correctie 10 tot 15 proccent van hun areaal kwijtraken. Naar schatting gaat het in Nederland om 50.000 hectare. De correctie heeft betrekking op onproductieve delen zoals sloten, kavelpaden en houtwallen.

De aanpassing heeft onder meer effect op de hoeveelheid mest die kan worden aangewend. Ook de bedrijfstoeslag kan hierdoor worden aangepast, terwijl er mogelijk effect is voor de derogatie. Dienst Regelingen past de perceelsgrootte aan voor maart 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.