Home

Achtergrond

Mexicaanse griep treft indianen

Een geïsoleerd levende groep indianen is getroffen door de Mexicaanse griep.

Het virus heeft zich een weg door de Venezolaanse jungle weten te banen, waardoor zeven leden van de Yanomami zijn overleden. Dat meldt Survival International, een organisatie die de belangen van inheemse volksstammen behartigt.

De Venezolaanse regering heeft het gebied waar deze indianen leven afgesloten en medische teams gestuurd. Gevreesd wordt dat veel indianen aan de griep zullen sterven, vooral omdat ze weinig weerstand hebben tegen virussen van buitenaf. In het grensgebied van Venezuela en Brazilië leven ongeveer 32.000 Yanomami.

Het is niet voor het eerst dat de stam wordt getroffen door ziektes van buiten het Amazonegebied. Tussen 1980 en 1990 stierven veel Yanomami aan griep en malaria, ziekten die door goudzoekers mee de bossen in werden genomen. Volgens Survival International is de stam nog maar nauwelijks hersteld van die epidemieën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.