Home

Achtergrond

Mexicaanse griep: in totaal zeventien doden

In totaal zijn er nu zeventien mensen in Nederland overleden door de Mexicaanse griep.

Vrijdag maakte het RIVM vier nieuwe gevallen bekend.

Donderdagavond werden al twee nieuwe gevallen bekend. Ook het overlijden van een meisje uit Boxmeer, vorige week, was al bevestigd.

Tot en met 4 november zijn in totaal 611 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Van hen liggen er 28 op de intensive care. Het aantal ziekenhuisopnamen is de afgelopen week verdubbeld tot 273. De ziekenhuisopnames doen zich vooral in het westen van het land voor.

De nieuw bekendgemaakte sterfgevallen betreffen twee vrouwen (21 en 53 jaar) en twee mannen van 58 en 64. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat een 3-jarige meisje was overleden. Donderdag werd bekend dat een 5-jarig meisje uit Groningen en een 35-jarige man uit Heerlen aan de griep zijn bezweken.

De huisartsen melden dat per 100.000 inwoners 11,8 mensen zich met griepachtige klachten bij hen melden. In 96 procent van de griepgevallen blijkt het om de Mexicaanse griep te gaan.

Het RIVM spreekt nog steeds over een milde griepepidemie, ook al gaan er meer mensen naar de huisarts met klachten en blijkt vaker dat ze de Mexicaanse griep hebben dan vorige week.

Sinds de laatste rapportage van het RIVM van vorige week vrijdag zijn zeven mensen overleden. Van hen hadden vijf personen andere ziekten die hun weerstand had aangetast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.