Home

Achtergrond

Mexicaanse griep eist in een week duizend levens

Meer dan duizend mensen zijn de afgelopen week aan de Mexicaanse griep gestorven. Dat is een sterke stijging en brengt het officiële dodental van de ziekte wereldwijd nu op 7826. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag.

Europa kende een stijging van 85 procent in het aantal sterfgevallen deze week. Het totale dodental steeg hier van 350 naar minstens 650. Meer dan de helft van de fatale gevallen was echter op het Amerikaanse continent; hier stierven in een week 554 mensen aan het virus H1N1.

Volgens de WHO is het virus nog erg actief in delen van Europa en Amerika. Maar in Noord-Amerika, de Cariben en een beperkt aantal Europese landen lijkt het virus over zijn piek heen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.