Home

Achtergrond 3 reacties

Melkprijs in VS 2 cent hoger door slachtprogramma

Het federale slachtprogramma voor koeien in de Verenigde Staten heeft gezorgd voor een 2 cent hogere melkprijs.

Dat blijkt uit onderzoek door de universiteit van Missouri. In het onderzoek zijn de gevolgen van de twee rondes van het slachtprogramma dit jaar bekeken. Ook is rekening gehouden met eerdere rondes van het slachtprogramma in 2008 en 2007. De derde ronde die nu plaatsvindt is nog niet meegerekend.

Het opkopen van de koeien heeft het inkomen van de Amerikaanse melkveehouders dit jaar tot nu toe met 2 cent per kilo melk laten stijgen. In totaal gaat het volgens het onderzoek om een plus op de melkafrekening van 1,6 miljard euro, tegenover een verwachte daling van het inkomen van ruim 6,6 miljard vanwege de recessie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  @ Helemaal Gelijk, u zal ook wel gelijk hebben!!!... In de Toekomst wordt Ethanol misschien wel belangrijker als Melk!!!... Daarom is het raadzaam dat elke Melkveehouder zelfverzorgend is, of wordt!!!... Het aankopen van zowel ruwvoer alsook krachtvoer wordt in de toekomst moeilijk calculeerbaar. Bovendien kunnen Klimatologische omstandigheden ook grote risico's in zich hebben. Groot, Groter of de Grootste ??? Wat moeten wij nastreven ??? Wij kunnen natuurlijk het Hoogste Doel nastreven, dat is ook Prijzenswaardig!!!... Maar zorg er ten alle tijde voor dat het Fundament goed is!!!...Wat 10 jaar geleden interresant was, kan nu gedoemd zijn te Mislukken. Door de Globalisering is het nog moeilijker geworden de toekomst te voorspellen. denkt o.g.t.

 • no-profile-image

  helemaal

  precies, de boeren betalen in de vs ZELF in het potje om de stoppende collega's te helpen, niet de overheid. Die zorgt alleen maar voor de akkerbouwers, om er voor te zorgen dat er toch wel genoeg ethanol geproduceerd word, dat is veel belangrijker dan die koeienboer van goedkoop voer verzekeren (de voerprijs is hier zowat verdubbelt sinds het ethanol-tijdperk.)

 • no-profile-image

  erwin lageschaar

  Het slachtprogama word volledig betaald door de melkveehouders van elke 100 pound word 10 cent in de pot gedaan om daarmee veehouders te betalen die stoppen met melken

Of registreer je om te kunnen reageren.