Home

Achtergrond 9 reacties

Melkprijs FrieslandCampina maakt sprong van €3,21

De leden van zuivelconcern FrieslandCampina ontvangen over de maand november een voorschotprijs van € 32,69.

Dat is de prijs per 100 kilo, exclusief btw en inclusief PZ-heffing en € 3,65 wintertoeslag. Hiermee maakt de melkprijs een sprong van € 3,25 per 100 kilo. De gemelde prijs geldt bij een jaarleverantie van 550.000 kilo. Per kilo vet betaalt FrieslandCampina € 3,25, per kilo eiwit betaalt het € 5,35. Dat is achtereenvolgens 57 cent en 20 cent meer dan vorige maand.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Natuurlijk, goed nieuws Fryske Boer!!!... De Boterprijs is ook meer dan 50 % gestegen. Bovendien geniet de DDB nu ook positieve Publiciteit!!!... Vast en Zeker hebben ze bij FC, adviseurs die weten, wat Markt Psychologie Betekend.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  @ de Groot, uw visie deel ik. En is het overdenken waard!!!... Als de stijgende lijn op de Wereldmarkt stagneert, zullen wij dat waarschijnlijk ook weer merken.

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Aktie reaktie is een normaal gegeven in de markt.Nu Brussel zegt geen interventie melk verkopen dit half jaar.(het totale quotum van België hangt boven de markt) dan moeten markt partijen wel weer even dokken voor melk.Maar over een half jaar dan kunnen ze weer achter over liggen zodat dan het voor dumpprijzen weer weg gaat.Immers nooit meer hoge prijzen dan doet Brussel de schuif weer open.Hebben een leuke winst immers ingekocht voor minder dan 20 cent.Immers wel duidelijk is als boeren rustig blijven dan dalen de prijzen weer.
  Politiek wil zelf de melkprijs bepalen niet de boeren.Een soort ""opstand der braven"" zal met verdeel en heers worden bestreden.Of moeten we toch eens het voorstel van makelaar Otten met zijn 53 cent eens goed doorrekenen en een boeren leveranciers vereniging er tussen plaatsen.Hij werd al even door het CDA in Den Haag op het maatje geroepen.De verdeel en angst unie vond dit toch wel een luis in de pels.

 • no-profile-image

  groeten

  Iedereen is er stil van blijkbaar.
  Leuke opsteker trouwens, er moet nog een gaatje dichtgegooid worden.

 • no-profile-image

  de groot

  Zal de prijsstijgingen ook niet te maken hebben met het aanbod. De afnemers hebben in enkele jaren tijd door toeslagen het voor elkaar gekregen dat de piek van de leveranties in de zomer valt. Geen wonder dat er dan een overschot aan melk is of zie ik dat verkeerd??

 • no-profile-image

  vergeer

  onthoud dit nu voor de volgende keer ,want dit gaat wel vakker gebeuren en niet gelijk jammeren.
  in andere sectoren gebeurt het zo vaak.

 • no-profile-image

  drentse boer

  zo is het nou maar net dit gaat vaker voorkomen,nu kunnen ze de steun ook wel terugdraaien en dat besteden aan de lage graan prijzen of de varkenhouders helpen!!

 • no-profile-image

  fryske boer

  We beuren weer meer als de kostprijs,dit had ik zeker op zo korte termijn nog niet verwacht. er staan hier overigens nog geen reakties , allen slecht nieuws intressant?

 • no-profile-image

  ben dat gezeur allang

  Zo zijn die jankers van een melkveehouders ook weer even rustig

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.