Home

Achtergrond

Meldingen EU-landen vondsten in Nederlandse groente

Litouwen en Duitsland hebben via het Europese waarschuwingssysteem RASFF melding gedaan van problemen met Nederlandse groente.

Duitsland maakt melding van de vondst van een voorwerp in een pak bevroren boerenkool. Litouwen meldde deze week een te hoge residuwaarde in Nederlandse aubergine. Het zou gaan om oxamyl, waarvoor Litouwse voedselcontroleurs 0,07 milligram per kilo product aantrof.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) zegt de meldingen te kennen, maar geen onderzoek op de Nederlandse markt uit te voeren. "De vondsten hebben geen effect voor de veiligheid van product in Nederland", zegt een woordvoerder.

De Litouwse voedselveiligheidsdienst meldt dat de partij aubergine al is geconsumeerd. Het is een vondst na routinecontrole.

Of registreer je om te kunnen reageren.