Home

Achtergrond 63 reacties

Megakippenfarm mag doorgaan

De Groesbeekse pluimveehouder Van Deurzen mag met een aangepaste milieuvergunning een doorstart maken met zijn vorig jaar in gesloten megakippenfarm, aldus de Gelderlander.

De gemeente Groesbeek heeft voor een van de grootste legbatterijen van het land zowel een milieuvergunning als een bouwvergunning afgegeven. Volgens de provincie Gelderland levert de superfarm geen milieuschade op aan het nabijgelegen natuurgebied de Bruuk.

De aangepaste milieuvergunning gaat uit van maximaal 232.000 kippen. Van Deurzen aan alle milieu-eisen te kunnen voldoen.
dankzij een geavanceerd ventilatiesysteem. Hij hoopt dan ook over enkele weken zijn bedrijf in Groesbeek te heropenen.

De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek maakt zich op voor een nieuwe bezwarenprocedure om te voorkomen dat Van Deurzen zijn stallencomplex weer vol stopt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee hoor Dierens Dier. Dan zal er wel een andere uitgekauwde oplossing bedacht worden. Megasouflaki's bijvoorbeeld. Dat is in het Groesbeekse al eens eerder gebeurd. Ennnoem zo iemend svp geen 'boer'. Ik vind dit een aanfluiting voor de boerenstand, want dat zijn tenslotte echt niet allemaal industriëlen.

 • no-profile-image

  heidie

  TWEEHONDERDTWEEENDERTIGDUIZEND!Zeg Dirk, hoeveel hennen moeten er dan gehouden worden om van een megafarm te kunnen spreken? Ik vind dit gigateveel. En dat in een EHS-gebied dat tot de mooiste landschappen van ons land behoort en ook nog eens een keer klem tegen een reservaat dat onder de Natuurbeschermingswet valt! Laat Van Deurzen maar in een LOG gaan zitten. Die zijn daar toch voor aangewezen? Bio-Industrie hoort niet in kwetsbare ecologische verbindingszones. En dan gaat het ook nog eens over een legbatterij!

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Gert, Inderdaad de tijd dat iedereen 20 koeien 50 varkens 100 kippen en een paardekop had is voorgoed voorbij

 • no-profile-image

  ja

  Bouwen? Die schuur is al gebruikt maar de kippies moesten eruit hoor mensen Het word tijd dat ze er weer ingaan na een half jaar leegstand.

 • no-profile-image

  Snap niet

  Wipstaartje zo ver als ik weet heeft van Deurzen in het verleden aan de kranenburgsestraat dit kippen bedrijf gekocht . doordat er klachten kwamen is dit bedrijf met een nieuwe milieu vergunning enkele honderden meters verplaatst . Doordat er weer klachten kwamen heeft men het bedrijf gesloten , met ik meen als argument dat er wat kippen te veel gehouden werden . U kunt in de tekst lezen van het artikel dat hij met aangepaste milieuvergunning een doorstart mag maken .Dus had hij een vergunning , die nu aangepast wordt aan de nieuwe situatie . Van deurzen wil dus meewerken om te proberen situatie te verbeteren . Dit door aanpassen van stallen met strengere eissen dan eerder het geval was . Dus hij heeft altijd aan de eissen van milieu verguning voldaan . ( of de gemeente heeft zitten slapen )Was dit niet het geval geweest dan had men deze in kunnen trekken en had hij een nieuwe aan moeten vragen en deze niet gekregen , gezien de bezwaren van nu .Zo is volgens dat ik de media gevolgd heb ongeveer wat er speelt . Waarschijnlijk gaat deze boter op het hoofd de gemeente Groesbeek veel geld kosten , meer als in verleden uitkopen gekost zou hebben . Want door aanpassen wordt bedrijf steets duurder , en de bezwaren is maar de vraag , geen overlast bestaat niet . Dus op lange termijn duurder weg kopen .

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Goed idee Herkauwer. Dat wordt dus het Ultieme Perpetuëm Immobilé (U.P.I)! En men heeft er voorlopig kippen én eieren voldoende om de inwendige bekkenbewoner mee te versterken. Tot diep in het volgende decennium. Tegen die tijd zal het CDA toch al wel bijgezet zijn in het museum Van Spoeldoos tot Zak cement. Mogen wij hopen!

 • no-profile-image

  ,,

  Iemand zal op de boel moeten passen want v.D woont niet in Groesbeek

 • no-profile-image

  spotvogel

  Keutelboer je hebt helemaal gelijk. Het CDA doet niet mee in de gemeente Groesbeek en de gemeente had die vergunning nooit zo mogen afgeven. Maar het ligt toch wat ingewikkelder. Want GS in Arnhem hebben nu toestemming gegeven voor een doorstart van Van Deurzen en daarin is het CDA wél het sterkst vertegenwoordigt. Maar daar gaat het mij niet om. Vanwege de grote belangen voor de natuur (EHS, Nb wet) had de provincie naar andere mogelijkheden moeten zoeken en dienen te besluiten de zaak tot nader order op te schorten. Met het beding dat de gemeente alle onkosten aan Van Deurzen dient te vergoeden omdat de vergunnig destijds op oneigenlijke gronden verleend is. Ik ben geen bestuursrechtdeskundige maar deze zaak stinkt harder dan Van Deurzen het met al zijn kippen ooit voor elkaar zal krijgen.

 • no-profile-image

  leghen

  Heer de Heus geeft niks om het leefmilieu van mensen, laat staan dat hij iets geeft om het welzijn van een (legbaterij)kip. De stomme hedendaagse boer snapt blijkbaar ook niet dat zulks megabedrijf het brood uit de mond stoot van 3-4 familiebedrijven. Ik snap niet dat ervanuit de sector nooit een weerklang komt tegen dit soort ondernemers. Maken het kapot voor familiebedrijven en verpesten de goede naam. Onbegrijpelijk. Terwijl de reconstructie van het platteland moet leiden dat zulke bedrijven op de goede plek zitten verpesten B&W en CDA dit beleid. Flink afstraffen bij de verkiezingen is wat nu rest.

 • no-profile-image

  SNAP Niet

  Volgens mij is dit bedrijf al een keer wat verplaatst . En licht de fout niet bij van Deurzen maar bij de gemeente , deze hadden dat bedrijf verder weg moeten laten verplaatsen of uit moeten kopen ,dan waren er geen problemen geweest . Hij heeft groot gelijk dat hij de batterijen die er in staan nog gebruikt (als dat zo is).
  Op moment dat deze verboden zijn mag hij ze ook niet meer gebruiken . Verder woonde vroeger boeren op het platteland en burgers in het dorp , nu worden de dorpen groter en klemen ekele van hen het platteland . De boer die vooruit wil ,moet maar opkrassen naar log gebied . Eigenlijk bedoeld men soort industrie gebied voor boeren . Men wil geen bio industrie ,maar door boeren naar soort industrie gebied te jagen , ontstaat dit vanzelf . Als de boer nog 100 kippen had zoals enkele stellen, zou een ei onbetaalbaar zijn , of mag de boer maar paar dubbeltjes per dag verdienen . En de rest €100, of meer per dag . En geluid en stank overlast is ook rekbaar begrip , in overleg is er veel te bereiken . Als zo zou moeten zijn als bepaalde mensen redeneren . Liep de boer in een berenvel achter de ploeg met een os er voor , en was hij nog een vervuiler want de os laat scheten . Zelf zijn ze milieu bewust, rijden auto maken vlieg reizen eten zo goedkoop mogelijk geproduceert voedsel enz. Omdat ze dat zelf doen stinkt het niet het vervuilt niet en het draagt bij aan dieren welzijn . Dus als je eimand weg wilt jagen zorg dat je eerst je eigen stoep schoon veegt, want vroeg of laat kom je je eigen tegen . want de rekening komt vanzelf .

 • no-profile-image

  herkauwer

  De Bruuk, het natuurreservaat vlakbij de plek waar Van Deurzens pluimveebedrijf gevestigd is, is een moerasgebied dat in de lage 'slenk' tussen het Reichswald, de Nijmeegse Heuvelrug en de Kiekberg-St. Jansberg ligt. Dit is een vochtige tot natte ecologische verbindingszone tussen het Rijndal(Ooijpolder) en het Maasdal met zeer grote biologische-, natuurwetenschappelijke-, aardwetenschappelijke- en landschappelijke waarde en daar hadden zowel de gemeente als de provincie rekening mee moeten houden. Het is bovendien vreselijk hoe weinig geciviliseerd sommigen in dit forum zich uitlaten over zulk een waardevol natuurbezit.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik wist dat ze in Groesbeek de lulpiep en de huulbessem hebben. Maar hier heb ik toch écht even een jankvod voor nodig!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het Keutelboer. Maar probeer er maar eens wat tegen te doen. In de programma's Radar en Zembla lieten ze zien dat je altijd aan het kortste eind trekt bij procederen tegen de overheid. Maakt niet uit welke overheid. Uiteindelijk draait de belastingbetaler voor alle kosten op.

 • no-profile-image

  dier

  Dat er nog een boer aan zo´n investering in een inlegbatterijenstal begint is mij een raadsel. Hij gaat toch niet zeuren als over twee jaar de batterij verboden wordt??

 • no-profile-image

  Harrie

  Waarom mochten wel de voetballers, De Linden, en een heleboel Groesbekers er beter van worden dat van Deurzen meehielp om de plaatselijke problemen op te lossen en kreeg van Deurzen deze vracht ellende over zich heen.?

 • no-profile-image

  herkauwer

  "Kippies?" Man het zijn er 232.000! Straks ga je zeker beweren dat Van Deurzen die een half jaar op schoot in zijn kamervoliére heeft gehouden? Zo'n bedrijf hoort niet in De Bruuk maar in een LOG!

 • no-profile-image

  de tukker oet twente

  Zo en nu de mega stallen nog in verschillende LOG gebieden en alles komt op zijn pootjes terecht ,Groesbeek groooooote KLASSE !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Snap niet

  Wipstaartje ben blij dat u zig zorgen maakt over hen die na ons komen ,en rekening met milieu enz. houd . Veehouders doen dit ook , maar zoals ook in de industie gebeurt , is het een spel tussen regelgeving en economie .Dit spel wordt steets harder gespeelt omdat eisen strenger worden , opbrengst prijzen lager , en is gelukig de burger mondiger geworden .En dus niet de lasten er van hebben wil , maar wel goedkoop geproduceert voedsel kan kopen . Als de produkten van boer meer opbrengen kan hij ook meer aan welzijn ,milieu enz. uit geven . Er zijn wetten en regels waar hij aan moet voldoen . Soms is men het hier niet over eens en onstaat een strijd tussen partijen en in overleg kan men soms meer gedaan krijgen dan wettelijk geeist is . Dit gebeurt eerder als er wat te verdienen valt , want dan wil boer zo snel mogelijk aan de gang . Alle bedrijven weg dat kan niet want er zal voedsel geproduceerd moeten worden .Dit bedrijf zo als ik al eerder aangaf , vindt ik had gemeente weg moeten kopen en niet op korte afstand moeten verplaatsen . Dit probleem hebben ze zelf geschapen en de ondernemer had geen verguning gekregen als hij niet aan de reges had voldaan of de gemeente heeft zitten slapen . Verder respecteer ik uw mening ,en gloof ik dat u niet bij de klup hoort die ik bedoel . Van schoppen tegen een ander en zelf nergens rekening mee houden en alleen maar bang dat hun huis minder waard wordt . En heeft u het volste recht uw mening te geven en daar voor te strijden Maar economie, milieu .en zowel de belangen van de boer als van de burger kunnen haaks op elkaar staan . Via overleg ,begrip , openheid van zaken , regelgeving , wetten en eerlijk onderzoek , zal men tot elkaar moeten komen .

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Rik, volgens mij eet je regelmatig zult op jouw inktzwarte roggebrood. Want je hebt helemaal geen hersens meer over man!

 • no-profile-image

  hellend vlak

  Win win? Die man moet dan 2x daags met 232000 leghennen over de Zevenheuvelenweg. Ik heb niet vernomen dat er in Groesbeek een advocaatdestilleerderij gepland is? Maar met deze regering kijk ik nergens meer van op.

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Wat heeft Balkenende met deze zaak te maken ? . Niets . Het is een domme fout van de gemeente groesbeek . En of CDA in groesbeek de macht heeft betwijfel ik . in Groesbeek wonen meer burgers dan boeren .En iedereen is vrij om te stemmen op wie men wil . Dus wat een gelul over CDA . Deze zaak speelt al vele jaren en in tussen is er al enkele malen voor gemeente raad enz. gestemd . Als het een fabriek was geweest ,was zeker de PVDA de schuld geweest . Of is dan de hinder en overlast minder om dat het dan korter bij eigen boterham komt .Gemeente moet fout herstellen door van Deurzen weg te kopen . Nu gaat Deurzen dure aanpassingen doen ,om hinder te voorkomen . Maar ik vermoed dat er klachten blijven komen , want elk bedrijf hoe schoon enz. , veroorzaakt wat overlast . De ervaring van de overlast schilt van mens tot mens .De een vindt 1 vlieg al een vliegenplaag en de andere moet het zwart zien van de vliegen .En dan is ook nog de vraag waar komen ze vanaf .Door aanpassen wordt bedrijf teets duurder om weg te kopen .Er zijn gemeente die als ze bestemingsplan van landbouw naar woning bouw veranderen , de veehouderijen die te dicht bij zitten uitkopen of verplaatsen .Binnen een stank cirkel bouwen , weet de gemeente Venray wat dat kost .

 • no-profile-image

  bram

  Mooi dat hij kan bouwen, had hem eigenlijk kansloos ingeschat maar het viel gelukkig mee.

 • no-profile-image

  biertje

  Zeg zwerver breek de dag en tik en eitje!! Binnen kort hoop ik weer genoeg te krijgen in groesbeek. Van deurzen gefeliciteert een goede zaak voor heel groesbeek stukken minder stank als voorheen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Economisch gezien is er al tientallen jaren een schaalvergroting aan de gang bij alle sectoren in de wereld, ook bij de landbouw. Meer mensen, meer woningbouw, meer industrieterreinen (kijk een langs de grote snelwegen in ons land), meer infrastructuur.
  Weinig mensen die daar een grote mond over opentrekken. Vroeger woonde de burger in de stad of dorp, nu die agglomeraties uit hun voegen barsten zoekt men zijn weg naar het platteland.
  Nu is Leiden in last, want op het platteland wonen mensen die met productie van voedselgewassen hun brood verdienen, het land van voedsel voorzien en voor een behoorlijk overschot op de handelsbalans zorgen.
  Daarnaast ook nog een beroep hebben met het laagste uurloon dat er bestaat.
  Ook de landbouw ontkomt niet aan de economische wetmatigheid dat de marges per product onder grote druk staan en om het inkomen in stand te houden zullen er grotere eenheden moeten komen om dit te bereiken.
  Toen 10 jaar geleden de reconstructiewet een feit werd stonden alle milieu-organisaties, de dierentaliban en boerenhaters te juichen, want landbouwbedrijven werden geweerd uit zogenaamde kwetsbare gebieden. Verplaatsen kost geld, dus zullen de bedrijven die naar een LOG verplaatst worden groter moeten zijn ook om aan de strenge milieu-eisen te voldoen.
  Burgers die op het platteland gaan wonen dienen zich ernstig te beseffen dat men in een agrarisch productiegebied gaat wonen en niet alleen de lusten hebben maar ook de lasten moeten aanvaarden, het past niet om hun claim als nieuwkomers op het platteland te leggen. Zou zeggen, blijf lekker in de stad wonen.

 • no-profile-image

  knoeitrekker

  Lul niet man. Zo'n klerebedrijf hoort op het industrtieterrein en niet in ons mooie buitengebied. Jullie verdienen het om op te hoepelen!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Beste "Snap het niet", soms snap ik het ook niet meer. Begrijp,ik het goed dat de gemeente dit bedrijf vergunning heeft gegeven om daar bij de Bruuk te gaan boeren? Dat gebied is al tientallen jaren natuurreservaat, ligt in de Ecologische Hoofdstructuur en valt onder de Natuurbeschermingswet. Ik begrijp bést dat een ondernemer een plek nodig heeft om zijn bedrijf te kunnen uitoefenen, maar dan toch zeker niet op zo'n plaats? De gemeente of provincie hadden dus inderdaad Van Deurzen uit moeten kopen of verplaatsing naar een verantwoorde locatie moeten (mee)financieren. Het gaat nu wel om eieren, maar dus heeft de overheid hier weer eens erg veel boter op het hoofd! En ik begrijp nu heel goed waarom men op het provinciehuis die vergunning alsnog heeft afgegeven!

 • no-profile-image

  johannes

  Ach, als men alle macht op het platteland naar zich heeft getrokken, dan zal smaad, hoon en terechte verguizing uw rechtmatig deel zijn.

 • no-profile-image

  boertje uut gruusbek

  dit is dus een een tweetje tussen BenW van groesbeek en de Werkgroep milieubeheer Groesbeek. Waarom zullen jullie denken. ?? Nou met de oude milieuvergunning van 2002 lag de geurcontour (stankcirkel)van de kippenstal over een te ontwikkelen bouwlokatie en de voetbalclub Achilles'29 . Dit alles in beheer van Fam Derks ( de Linde ) . Dus toen de wethouder Thijssen zei dat hij na 3x onderuit ging bij RvS zijn verlies moest nemen leek hij zich erbij neer te leggen. Maar doordat er geen vergunning meer was kunnen er 250 woningen gebouwd worden en kan de club een kantiene/tribune bouwen. Dus per saldo was er geen verlies voor de gemeente. Dat er nu een nieuwe milieuvergunning en NB vergunning is verleend geeft van deurzen geen recht om nog schade te claimen. Want de vergunning voldoet aan de nieuwe geurverordening die de gemeente heeft vastgesteld. Waar geen ontwikkelingsruimte komt voor boeren en juist nog veel woningbouw door mogelijk wordt gemaakt en waar nog twee bedrijven worden kapotgemaakt als ze niet opletten. dus ........ t stinkt in Groesbeek maar niet naar varkens of kippen maar raszuivere maffia!!!!!

 • no-profile-image

  zwalker

  Het waait nogal vandaag, maar ik fiets toch even naar Groesbeek en haal mijn Sleurhut op!

 • no-profile-image

  Stadsboer

  Van Deurzen zit al jaren met zijn kippen op die plek. De natuur in de omgeving leeft nog steeds, overduidelijk dat deze geen nadelige invloed van Van Deurzen's kippen ondervind!

 • no-profile-image

  boertje uut grusbek

  en herkauwer van grafwegen, hoe zit het met je eigen poep? die wordt midden in het natura2000 gebied de Bruuk gezuiverd waarbij ook reststromen vrijkomen die "ten goede" komen van de natuur. wat dacht je van overstort en emissie daar hoor ik niemand over. Want ze willen mij wijsmaken dat de stront van 15.000 inwoners volledig gezuiverd langs de bruuk stroomt. aecht nie!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee Boertje, ik was alleen maar in Grafwegen om een kennis te helpen met de knoei uit zijn moestuin te wieden. Ja, er wordt in Groesbeek tegen de klippen op gescheten en die overstort moesten ze maar op de frisdrankautomaat van de kantine van het gemeentehuis aansluiten. Dan ruiken ze daar ook nog eens een poepie. Helemaal te zuiveren vallen Groesbeekse drollen volgens het zuiveringschap niet, vanwege het hoge alcoholpercentage. Maar voordeel daarvan is wel weer dat ze hoog op het water blijven drijven. Ze zijn dus niet te verdonkeremanen!

 • no-profile-image

  keutelboer

  Dus uit de verhalen blijkt dat gemeente Groesbeek en een aantal mensen , hier beter van zijn geworden . Dit door uitbreiding van hun gelegenheden en bouwgrond verkoop .En nu waarschijnlijk zelf ook nog bij de klagers horen . Als ze dan winnen wordt hun onroerend goed ook weer meer waard . Dan snijd hun mes nog eenkeer stuk van de wost .Het is dus een gevecht van burgers tegen grote geld over de rug van van Deurzen en straks nog twee bedrijven . Maar als de burgers winnen zullen ze zelf in de vorm van belasting het gelag moeten betalen . Want van deurzen heeft een vergunning en moet dan schadeloos gesteld worden . Bij de andere wordt het spul alleen maar meer waard . Dus deze zijn weer de laggende derde .

 • no-profile-image

  herkauwer

  Stadsboer, het begrip "de levende natuur" is iets heel anders dan "het natuurlijke leven". Als 'de natuur' daar in de Bruuk morsdood zou zijn dan leefde ook Van Deurzen waarschijnlijk niet meer. Maar hoe staat het met de BIODIVERSITEIT? En met de kwaliteit van de kwetsbare en gevoelige ECOSYSTEMEN? Kijk, en daarom horen er op zulke plaatsen geen bioindustriebedrijven. Dan hebben onze kinderen en kindskinderen 'overmorgen'ook nog natuur om in te leven!

 • no-profile-image

  ja

  Zeg herkauwer het is daar ook een log er is ook een nieuw melkveebedrijf naast gebouwd dus wat zeur je nou. In de oude situatie was het voor elke omwoonende veel slechter als nu!

 • no-profile-image

  rik

  Ik heb nog nooit een gegrild stuk EHS op mijn bord gehad! Mieter toch op. Natuur, daar kun je toch niet van vreten!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Straks is er helemaal geen natuur meer over als het op deze manier door blijft gaan. Wat bezield zo'n gemeente en provincie om zo met een schitterend gebied om te gaan. Ik woon er wel niet maar kom er regelmatig met wandeltochten. De mooiste streek van ons land! Misdadig om daar bioindustrie te vestigen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dank je, "snap niet", er word mij erg veel duidelijk.Ik ken denk ik die situatie wel. Dat was vlakbij het terrein waar vroeger Hofei zat is het niet? Ach, je wilt niet (of juist wel) weten wat er in dit land allemaal aangerotzooid wordt met onterechte vergunningen. Deze zaak stink vreselijk en Van Deurzen moet hier natuurlijk niet het slachtoffer van worden. Wat heeft die Groesbeekse milieuclub eigenlijk uitgevreten? Ook niks vrees ik. Nou ja: ik ben maar een eenvoudig wipstaartje dat graag de benen strekt in onze mooie Gelderse natuur, maar ik ga mijn best doen om hier werk van te maken. Beloven kan ik niets, maar dit kan niet zomaar gebeuren en als de gemeente en de provincie fouten hebben gemaakt dan moeten ze daarop worden afgerekend. Dat wordt een harde strijd, maar er liggen verkiezingen in het verschiet. En misschien kan dat helpen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Wandelaar, Groesbeek is kennelijk een intellectueel achtergebleven gebied. Op een ander schitterend punt heeft men namelijk die vreselijke golfbaan aangelegd waar jagers nu wilde zwijnen mogen afknallen omdat die 'the green' beschadigen. Eigenlijk zou er een wildraster om die hele gemeente moeten. Om de bewoners binnen te houden!

 • no-profile-image

  bertje

  Ik zit zonder werk en zou daar bést suppoost willen worden. En deeltijdoppasser!

 • no-profile-image

  robbie

  Dan is het probleem toch makkelijk op te lossen? Hij moet zijn pluimvee gewoon meenemen naar huis!

 • no-profile-image

  joep

  Ja, in een grote aanhanger en in de vrijloop! Een win-wingevalletje!

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  Jullie moeten niet de schuld aan v Deursen geven hij doet alleen wat de gemeente hem gegunt heeft , okee hij had daar nooit mogen bouwen maar ook dit is gebeurd volgens vergunning

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Pluimveehouder Brabant, ga eerst eens goed lezen ja. Niemand geeft Van Deurzen de schuld. Het ligt aan de politiek. Dus aan het CDA dat alles naar de vernieling helpt!

 • no-profile-image

  ,,

  Wat heeft dit nou met het CDA te maken

 • no-profile-image

  wouter

  Nu Balkenende een paar minuten terug definitief door Brussel uitgekotst is, weet ik ineens een goeie naam voor dat Groesbeekse eigeelbitter: DE GRAUWE MUIS! Na 4 kabinetten zonder smoel krijgt hij dan toch eindelijk een eigen gezicht! En remember: ook dit is weer een uitvloeisel van zijn nonchalante rampenbeleid!

 • no-profile-image

  metselaar

  Bouwen midden in de crisis lijkt mij niet erg clever. Haast overal ligt alle bouw stil. Nou ja, er is in Groesbeek altijd al makkelijk aan zwart personeel te komen. Maar of de Rabo dat wil financieren?

 • no-profile-image

  landbouw wordt

  Jongens niet mauwen, Ot en Sien zijn allang dood. Voedselproductie wordt gewoon industrieel. Zolang boeren er maar genoeg (teveel dus) van willen produceren, ziet niemand ons als een sector die afwijkend beleid verdient.

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Leghen, je verward twee ondernemers met elkaar. De Heus is de veevoerfabriek hier aan de Maas in ons historische stadje en in Groesbeek is VAN DEURZEN de megakippenboer die inderdaad met zijn ZWELBASTGEDRAG niet alleen een uniek gebied maar ook meerdere kleine familiebedrijven naar het leven staat. En dat terwijl het beleid er juist op gericht is om legbatterijen op termijn te gaan verbieden. Na alles wat het CDA sinds 2002 ons land, het milieu, de leefbaarheid, de natuur en de boerenstand al heeft aangedaan mogen we alleen maar op een verpletterende nederlaag bij volgende verkiezingen hopen.

 • no-profile-image

  voor

  Mensen, ik lees hier al de reacties en het valt mij op dat iedereen op de politiek zit te schelden. Mijn vraag aan jullie, waarom hoor ik niets over Ahold, waarom hoor ik niets over Shell?? Die bouwen door het hele land, die perzen de mensen uit. Deze man heeft een goede stap richting de toekomst gedaan. Hij bouwt een nieuwe stal, voldoet aan alle normen. Ik weet zeker het welzijn van de kippen is in de nieuwe stal beter als in de oude stal, en jullie mekkeren alleen maar over natuur dit natuur dat. Natuur kost geld!!!!! Er zijn ook mensen die geld proberen te verdienen. Ik vind juist dat je Ondernemers!!! als deze moet steunen. Dit zijn mensen met lef, en deze mensen werken ook aan de toekomst. Voor de kleine bedrijven is het kut ik weet het, maar misschien moeten deze mensen ook een gok wagen. Ondernemen is risico nemen!!!!!

  En natuur hebben we genoeg in Nederland. Je moet niet alles op de natuur afschuiven, voor de gein is naar bijvoorbeeld Brazilie gaan en kijken hoe daar alles gaat. En dan weer is over Nederland gaan praten!

  Meneer van Deurzen van harte gefeliciteerd en ik hoop dat de stal snel open kan, en dat het hele gelul een keer over mag zijn.


  Succes ermee!!!!!

 • no-profile-image

  zwerver

  Ik heb nog nooit een AH filiaal of Shell station gezien in een EHS-gebied dat onder de Nb-wet valt, cruciaal is voor het BEHOUD van de BIODIVERSITEIT en ligt in een van onze toeristisch meest belangrijke landelijke gebieden! Een vleesgeworden MEGASTAL die in een land met 17miljoen inwoners balkt dat er NATUUR GENOEG is, heeft duidelijk té lang in zijn eigen legkooien vastgezeten. Ongelooflijk, wat een haan zonder hoofd!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wat een domme mensen zijn er toch! Ja, vanzelfsprekend is er minder stank als een bedrijf al sinds een jaar stil ligt! En dan dat ongenunaceerde schermen met leugenpraat: jullie weten helemaal niet hoe ik leef, hoe ik mij verplaats, of ik uberhaupt vliegreizen maak, wat ik eet en hoeveel geld ik aan mijn voeding uitgeef. Bemoei je daar dan ook niet mee als mensen bezorgd zijn om de leefbaarheid en de kwaliteit van het leven voor onze kinderen en kindskinderen. Dat is pas dom egoisme!

 • no-profile-image

  dirk

  Noemen ze dat een mega farm???

 • no-profile-image

  voetballer

  Gefeliciteert heer van deurzen met het behaalde resultaat eindelijk kunnen die mooie stallen eens terugverdiend worden. De mooie stallen passen mooi in het landschap en stank overlast is stukken minder als vroeger in de oude situatie.

 • no-profile-image

  Jan

  Legbatterij verboden ??????????? proficiat, meneer vanDeurzen !!!

 • no-profile-image

  Heel

  Als het om een klein boertje zou gaan , dan had hij zijn vergunning nooit of tenimmer meer gekregen. Maar het is in dit land zo dat de kleintjes moeten wijken voor de GROOTTEN. Sanering van de landbouw.

 • no-profile-image

  bram

  Zo is het, en zo simpel ben je dus niet! En het erge is dat dit allemaal de schuld is van dat kolere CDA! Want die verzieken en verkloten alles met hun boerenonbenul. Missaal en bijbel- criminaliteit! Gadverdamme!

 • no-profile-image

  gert

  De schaalvergroting gaat gewoon door,er is een tijd geweest,dat 100 kippen al veel was.Kijk eens naar de supermarkten en vroeger naar een kruidenierswinkeltje,daar hoor je ook niemand over

 • no-profile-image

  Jans

  Inderdaad gert, die tijd is voorbij, net als de tijd dat het weerfgetouw in dorpen en steden stonden er een industriealisering plaatsvond en waar wordt textiel nu geproduceerd (zie ook scheepsbouw)? Voedseproductiel behoort niet onder een marktwerking gesteld te worden. Voedesel behoort een kwalitatieve meeting te hebben ipv dat kwantiteit een belangrijke inkomensbepaling heeft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het helemaal Jans. Het landbouwbeleid doet mij al jarenlang denken aan het Ollie B. BOMMEL verhaal DE ZWELBAST! Met kreten als GROOT IS MOOI en VEEL IS LEKKER is iedere menselijke maat al gigavele malen overschreden. Terug naar het winkeltje op de hoek en het eierboertje met dertig echte scharrreldames over de sluis zal niet meer gaan. maar dat het roer drastisch om moet, dat zal toch langzaamaan eens duidelijk dienen te worden. En Harrie: zo'n megabedrijf hoort daar niet. Want daarvoor ontwikkelt LNV immers de LOG-gebieden. Die zijn speciaal bestemd voor industriematige veehouderij. Niemand zegt dat Van Deurzen kapot moet, maar verplaatsen is wat anders. En dat zoiets op een verantwoorde manier moet spreekt vanzelf.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ja zeker niet! Melkveehouderijen horen niet binnen LOG's omdat die juist concentratie van de intensieve veehouderij beogen. Kippen, Kalkoenen, Knorrepotten, je weet wel. MEGASTALLEN dus! Dat gemeente en provincie maar wat aan rotzooien met vestigings-, aanleg-, en uitbreidingsvergunningen in een uniek en kwetsbaar gebied als het Bekken van Groesbeek is een gotspe! Je zet toch ook de vuile vaat niet op de Nachtwacht?

 • no-profile-image

  bertus

  In Venlo ken ik nog tenminste één paardenkop. Die staat op Stalberg!

 • no-profile-image

  zwalker

  Als het provinciaal bestuur op zo'n plaats zo'n bedrijf toestaat dan hebben er daar vast en zeker een paar een stevige Van Deurzenomelet op het hoofd. En een bakplaat voor de kop! Wat een hersenloze kippen zonder hoofd zeg. Dat hebben wij weer!

Laad alle reacties (59)

Of registreer je om te kunnen reageren.