Home

Achtergrond

Meeste biologische producten ooit in supermarkt

In de Nederlandse supermarkten liggen gemiddeld 78 biologische producten.

Dat blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie en Solidaridad. Na dalingen in 2005 en 2006 is het aanbod hiermee op het hoogste punt ooit beland. Het aanbod fairtrade producten in de Nederlandse supermarkten stijgt dit jaar van negen naar vijftien producten.

Supermarktketen Plus heeft de meeste biologische producten, gemiddeld 175 producten per filiaal. Plus krijgt hiervoor de EKO-Award 2009. Jumbo heeft 164 biologische producten in de schappen, gevolgd door de Super de Boer met 162 producten. Albert Heijn verkoopt gemiddeld 63 biologische producten.

Jumbo scoort voor het vierde jaar op rij het beste met fairtrade producten en wint daarmee de Fairtrade-Award. Gemiddeld heeft de keten 48 ‘eerlijke’ producten in de schappen, twaalf producten meer dan vorig jaar. Plus staat op de tweede plaats met 26 fairtrade producten en Super de Boer op de derde plaats met 25 fairtrade producten.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.