Home

Achtergrond 1 reactie

Meerderheid gastouders gaat door

Ruim 70 procent van de gastouders die momenteel kinderen opvangen, blijft dat ondanks de strengere regelgeving die in januari ingaat volgend jaar ook doen.

Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door het Nederlands Dagblad. Op 1 januari verandert de wet Kinderopvang. Vanaf dan moeten gastouders aan strengere eisen voldoen. Ze moeten kunnen aantonen dat ze pedagogische kennis hebben, een taaltoets doen en over een EHBO-diploma beschikken. Als die eisen voor 1 september niet worden gehaald, dan moeten ouders de toeslag die zij maandelijks van de Belastingdienst ontvangen, terugbetalen.

Het Nederlands Dagblad ondervroeg voor het maandag gepubliceerde onderzoek 54 kleinere regionale en grote landelijke gastouderbureaus. Uit de enquête blijkt dat 30.000 gastouders hun taken ook volgend jaar voortzetten. Momenteel wordt volgens de krant aan 80.000 kinderen subsidie voor gastouderopvang verstrekt. Uitgaande van twee kinderen per gastouder zou het om 40.000 gastouders gaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bravo Gastouders

    Petitie zelfstandig,onafhankelijke gastouderopvang.

    <>

Of registreer je om te kunnen reageren.