Home

Achtergrond

Meer samenwerking met Mexico op energiegebied

Mexicaanse experts komen in 2010 kijken hoe het er in Nederland aan toe gaat op energiegebied.

Het bezoek vloeit voort uit de afspraak tussen minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en haar Mexicaanse collega Georgina Kessel om de komende vijf jaar nauwer te gaan samenwerken op energiegebied.

Van der Hoeven denkt dat dit kansen biedt voor het bedrijfsleven. Nederlandse bedrijven beschikken over kennis die de Mexicanen van pas kan komen, aldus de minister. Ook de technische universiteiten worden bij de kennisoverdracht betrokken. De samenwerking en uitwisseling van kennis gaat over bijvoorbeeld de diepzee-oliewinning, energiebesparing, duurzame technologie en klimaatverandering. Ook het efficiënt omgaan met energie krijgt aandacht.

De afspraken voor kennisuitwisseling en samenwerking werden donderdag bekrachtigd onder toeziend oog van prins Willem Alexander. De prins, prinses Máxima en koningin Beatrix zijn op staatsbezoek in Mexico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.