Home

Achtergrond

Meer diefstallen op scholen

Het aantal diefstallen op scholen in het voortgezet onderwijs is vorig schooljaar met 21 procent gestegen ten opzichte van het schooljaar 2007-2008.

Vooral elektronica is een gewild artikel. Uit leslokalen, kleedkamers en fietsenstallingen verdwenen zaken als mobieltjes, camera's en iPods. Verder zijn het contanten, portemonnees, merkkleding en scooters die ongewild van eigenaar wisselen.

Dat blijkt donderdag uit de jaarlijkse incidentenregistratie IRIS van onderzoeks- en adviesorganisatie DSP-groep. De agressie op scholen nam iets af. 42 procent van de ruim zevenduizend geregistreerde incidenten betrof vechtpartijen, bedreigingen, pesten en mishandeling. Het schooljaar daarvoor ging het om 44 procent. Ondanks deze lichte daling komt agressie tegen personen vaker voor dan diefstal of vernieling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.