Home

Achtergrond

Meer dan 100 Milieukeurdeelnemers

Het aantal deelnemende varkenshouders aan het Milieukeurprogramma is gegroeid tot boven de 100.

Dat betekent een ruime verdubbeling van het aantal deelnemers in een jaar tijd. Vorig jaar september werd de vijftigste Milieukeur-varkenshouder gecertificeerd. Slachterij Westfort in Gorinchem slacht nu wekelijks zo’n 10.000 Milieukeurvarkens voor zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt.

Volgens Jaap de Wit sr. van het Gorinchemse slachtbedrijf is het aantal Keurslagers dat het Milieukeurvlees heeft opgenomen in het assortiment opgelopen tot ruim 100. Verder ligt het Milieukeurvlees bij de Coop supermarkten. Ook zijn er andere nieuwe marktpartijen in Nederland die het Milieukeurproduct als proef hebben opgenomen in het assortiment. Westfort levert verder aan de Britse markt in het kader van het Welfare-programma.

Om de kanalisatie van het Milieukeurvlees te verbeteren is de slachterij in samenwerking met De Hoeve, de organisatie waar de varkenshouders bij zijn aangesloten, deze week begonnen met het leveren van fris-groene oorblikken aan de aangesloten varkenshouders. De blikken worden gratis geleverd. De slachterij verwacht met deze duidelijk herkenbare blikjes efficiënter te kunnen werken, ondermeer door een snellere administratieve afhandeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.