Home

Achtergrond

Meer aandacht voor georganiseerde misdaad

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt een coördinator die zich bezighoudt met georganiseerde en financieel-economische criminaliteit.

De coördinator moet helpen om georganiseerde misdaad bij de wortels aan te pakken. Dat betekent volgens het kabinet niet alleen de arrestatie van verdachten, maar ook het opwerpen van barrières voor criminelen en hun organisaties ontmantelen.

Dat hebben de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken maandag aan de Tweede Kamer geschreven. De ingezette koers moet voorkomen dat het werk van opgepakte criminelen snel wordt overgenomen door anderen.

De landelijk coördinator komt de komende drie jaar te werken bij het Functioneel Parket van het OM. De functionaris moet de samenwerking met bijvoorbeeld bijzondere opsporingsdiensten en de politie verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.