Home

Achtergrond

Maxima: Iedereen kan een ondernemer zijn

Niet alleen in ontwikkelingslanden, maar ook in Nederland is de behoefte aan microkredieten groot.

Vanaf 2015 kunnen kleine kredieten en coaching per jaar 10.000 extra startende ondernemers opleveren.

Om al die mensen met ideeën te bereiken, komt er geen postus 51-boodschap of soortgelijke reclame, stelde staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) maandag. De combinatie van advies en financiering is volgens hem van belang. Heemskerk ontving een rapport over microfinanciering van de onderzoekers van McKinney en Company.

Prinses Máxima, lid van de Raad voor Microfinanciering, denkt dat potentieel beginnende ondernemers vooral zullen worden bereikt via mond-tot-mondreclame. "Iedereen kan een ondernemer zijn. Huisvrouwen, allochtonen of iemand die bij een bank werkt en wat anders wil'', aldus de prinses. Al die mensen hebben een ander sociaal netwerk, waar bekend moet worden dat ze steun kunnen krijgen. "En dan kan het snel gaan'', aldus Máxima.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.