Home

Achtergrond 8 reacties

Massale dierenslachting in Nepal

Ongeveer miljoen hindoes zijn vandaag in Nepal bijeengekomen om de massaslachting van enkele honderdduizenden dieren bij te wonen.

Godsdienstigen hebben vele kilometers afgelegd om het tweedaagse Gadhimai-festival bij te wonen, dat de hindoeïstische godin van macht vereert en eenmaal in de vijf jaar plaatsvindt in het zuiden van de Himalayastaat.

"Lang leve Gadhimai!'' schreeuwde de menigte toen de lokale priester het ritueel lanceerde met de rituele slachting van twee ratten, twee duiven, een haan, een lam en een varken. Velen snelden zich daarna op een nabijgelegen terrein, waar 250 met zwaarden zwaaiende slagers aan de slachting van 20.000 buffels begonnen. Gelovigen hadden de beesten naar de heilige tempel van de plaats Bariyapur gebracht om te worden geofferd als dank voor bijvoorbeeld de geboorte van hun kind.

Na de buffels moesten ongeveer 300.000 geiten, schapen en vogels eraan geloven. Het vlees wordt verspreid onder lokale bewoners. De slagers werken op vrijwillige basis, maar hopen van hun zonden te worden verlost.

Activisten die voor de rechten van dieren opkomen, probeerden het massale bloedvergieten tegen te houden, maar de regering weigerde de eeuwenoude religieuze traditie af te schaffen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  happy

  Laat Hans Baaij, Thieme, en al die idioten hier op dit forum daar maar heen gaan en orde opzaken stellen. Ik hoop dat die lui dan meteen de koppen verliezen..... <> <>

 • no-profile-image

  noord nederland

  Juist dubbel vraagteken, goed opgemerkt.
  Zaken verdraaien daar is de Thiemesekte goed in. En dus ook weer de schrijver met zijn slokdarm probleem uit het veen.
  Ik kom regelmatig in het slachthuis en de barbarij waar het artikel over gaat heeft daar op geen enkele manier mee te maken.

 • no-profile-image

  mester

  Jammer dat we hier geen beelden van hebben, kunnen we ook eens zien hoe het ergens anders toegaat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit is natuurlijk te primitief om over te praten. En aan zulke landen geven wij ontwikkelingshulp? Maar Mester, Gert, Happy boerke en Gj moeten niet lullen over Thieme en PvdD. Zij mogen wat mij betreft best gevieren een weekje geboeid gadeslaan hoe diervriendelijk er in de slachterijen van VION gewerkt wordt. Dan hebben we er straks vier vleesverlaters bij!

 • no-profile-image

  gert

  Hier hoor je Thieme of Tros Radar niet over !!

 • no-profile-image

  gj

  Lid van de Thieme beweging, gewoon burger of regulier veehouder.
  Als je de beelden op de link die happy boerke doorgaf ziet dan zou ieder moeten protesteren.

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  Vreselijk, natuurlijk. Alles omdat dit met het geloof te maken heeft. Onze min. Verburg begrijpt deze dingen want zij heeft voor wat betreft onze normen over ritueel slachten gezegd dat dit vrijheid van godsdienst is. We zitten niet meer inde middeleeuwen en je mag toch verwachten dat bij er ons voortschrijdend inzicht is. Erg dat dit geen prioriteit heeft bij de media. Zij hebben de taak het volk te informeren over schokkende zaken.

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer, draai het niet altijd om!
  De sneue ligt in, dat Wakker Dier/PvvD met succes(vaak van ander) en andere makkelijk scorende, dingen komen.
  Ipv hardop eens te roepen, dat ritueel geslacht worden in Nederland verboden dient te worden, dat katten in een flat niet kunnen. Durven ze niet, omdat ze anders hun donoteurs kwijt zijn en omdat ze als zaaier van godsdiensthaat neer worden gezet.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.