Home

Achtergrond 3 reacties

Markt diervriendelijk vlees

Jumbo supermarkten wil het Jumbo Bewust-concept voor varkensvlees uitbreiden over al haar filialen.

Dat zei Corrie Meijer van Jumbo-supermarkten vandaag in Raalte.

Jumbo voert het Bewust-kenmerk op voor varkensvlees van dieren uit Canadese strooiselstallen. Dit concept voor diervriendelijk geproduceerd varkensvlees is in de markt gezet door varkenshouder Raymond Cobben uit Ulestraten. Het vlees heeft bovendien het Milieukeur-keurmerk. In de winkels die het vlees verkopen is Jumbo er succesvol mee. De keten ziet kans zich zo te onderscheiden en wil de productie fors verhogen. "Het gaat ons niet snel genoeg, het zit vast. Het is vlees van goede smaak. We zouden het volop in onze winkelslagerijen willen leggen, maar dat lukt op dit moment gewoon niet", aldus Meijer.

Jumbo is één van de weinige supermarkten die nog werkt met een winkelslager. Volgens Meijer zou het in de toekomst, na integratie van de Super de Boer-winkels gaan om 200 ton vlees per week.

Paul Jansen van Vion stelt dat zijn bedrijf in principe in staat is aan zo’n marktvraag te voldoen. Ook directeur Hans Verhoeven van Milieukeur De Hoeve gaf aan graag met Jumbo zaken te willen doen.

Het ComfortClass-project werd gisteren officieel afgesloten. Het vierjarige project, van LTO, Dierenbescherming en het ministerie van landbouw, had tot doel om uitgaande van de behoeften van het varken welzijnsvriendelijke stalconcepten te ontwikkelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Mensen, dit gaat over een MARKTPARTIJ voor diervriendeljker vlees. Die Cobben ziet dat de tendesns verandert. Profiteer ervan en schakel om. De afzet heeft zich al aangediend.

 • no-profile-image

  hoop

  Herkauwer

  Lees het nog eens en er staat ULESTRATEN ULESTR.... dus geen Ulicoten

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ulicoten??? Hmmmm! Ik zag onlangs tijdens de surveillance bij Houtgoor en Maaijkant Belgische veeartsen in afgeladen SUV's van bedrijf naar bedrijf scheuren. Mijn alarmbel ging meteen af. Persoonlijk zou ik uit zo'n regio niet zomaar bio-vlees kopen. If ever!

Of registreer je om te kunnen reageren.