Home

Achtergrond

Man steekt herdenkingscentrum 9/11 in brand

Een 26-jarige Amerikaan heeft gisteren een deel van het herdenkingscentrum voor de terreuraanslagen van 11 september 2001 in New York in brand gestoken.

De kapel waar menselijke resten van slachtoffers liggen, is door de brand beschadigd. De politie meldde volgens CNN dat de banken in de kapel in brand zijn gevlogen. Ook de kleine monumentjes die door nabestaanden zijn achtergelaten, zijn door het vuur getroffen. De menselijke resten zijn niet door vuur aangetast.

Brandstichter Brian Schroeder is aangehouden. De tijdelijke kapel, gehuisvest in een witte tent in Manhattan, is de rustplaats voor een aantal slachtoffers. Zij worden later overgebracht naar het herdenkingscentrum, dat nu nog in aanbouw is.

Door de aanslagen van 11 september kwamen bijna drieduizend Amerikanen om in het World Trade Center.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.