Home

Achtergrond

Man mishandelt politieagente

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 32-jarige inwoner van Harlingen aangehouden, nadat deze een politieagente zo had mishandeld dat ze met ernstig letsel in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Dat meldde de politie zondag. De verdachte werd met zijn auto voor een controle op de Groeneweg aan de kant gezet. Hij was daar niet van gediend en reageerde agressief. Daarop bespoot een van de agenten de man met pepperspray en werd getracht hem in de boeien te slaan.

Een agente kreeg zo'n harde klap in haar gezicht dat ze buiten westen raakte. Ze viel hard achterover op het trottoir. De politie probeerde uiteindelijk de verdachte met getrokken pistool onder controle te krijgen. Hij rende weg, maar kon korte tijd later alsnog worden aangehouden. De politieagente werd per ambulance naar een ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht en is later overgebracht naar het UMC in Groningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.