Home

Achtergrond

Maatschappelijke stage in cultuursector

Scholieren kunnen voor hun maatschappelijke stage een tentoonstelling gaan inrichten, evenementen organiseren of een website maken.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft met een aantal culturele instellingen afgesproken dat ze jaarlijks 1.500 stageplaatsen gaan regelen.

Alle middelbare scholieren moeten vanaf het schooljaar 2011-2012 een maatschappelijke stage gaan doen. Onder meer het Muziek Centrum Nederland, het Theater Instituut Nederland en de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties hebben beloofd stageplekken aan te bieden.

Eerder maakte het ministerie van Onderwijs afspraken met andere maatschappelijke organisaties over duizenden stageplaatsen. Vorige week waarschuwde de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) nog dat er een groot tekort aan stageplaatsen dreigt te ontstaan. Het ministerie vindt dat onzin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.