Home

Achtergrond 2 reacties

Los Grobo breidt soja-areaal flink uit

Het Argentijnse bedrijf Los Grobo wil het soja-areaal onder haar controle de komende drie tot vier jaar uitbreiden van 250.000 tot 500.000 hectare.

Dat stelt directeur Gustavo Grobocopatel in zijn blog. Los Grobo geldt als één van de grootste producenten van agrarishe grondstoffen ter wereld. Jaarlijks produceert Los Grobo circa 2,5 miljoen ton sojabonen. De firma wil vooral in buurland Brazilië groei realiseren. Schaal is volgens Grobocopatel toenemend belangrijk.

In Argentinië is volgens Grobocopatel nog 3 tot 4 miljoen hectare beschikbaar maar het betreft vooral marginale gronden. In Brazilië is volgens de topman 20 miljoen hectare hoogwaardige landbouwgrond ongebruikt.

Daar komt volgens Grobocopatel bij dat export vanuit Argentinië wordt bemoeilijkt doordat de regering van president Cristina Fernandez de Kirchner relatief hoge exportbelastingen heft. Deze belastingen maken ook dat boeren minder verdienen en dus onvoldoende investeren in verhoging van productie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jeroen

    Daar gaat weer een flink stuk bosgebied...

  • no-profile-image

    gert

    De graanproductie in Argentinie wordt afgeremd door de hoge exportbelasting,dan gaat de lol er wel af ,een nieuw Zimbabwe

Of registreer je om te kunnen reageren.