Home

Achtergrond

Lichte daling van nieuwe gevallen Britse rundertb

Het aantal nieuwe gevallen van rundertb in Groot-Brittannië is de laatste maanden iets aan het afnemen.

Over de eerste zeven maanden van 2009 werden 3,4 procent minder nieuwe besmettingen gemeld dan een jaar geleden. Als het toegenomen aantal testen wordt ingecalculeerd, dan komt de daling op 8,8 procent uit.

Dat blijkt uit de maandelijkse tb-statistieken van het plattelandsministerie Defra. Volgens het departement zijn tussen januari en augustus 4,2 miljoen runderen op tb getest. Vorig jaar ging het in deze periode nog om 3,8 miljoen geteste dieren.

In de eerste zeven maanden werden 23.580 dieren wegens een geconstateerde besmetting geruimd, vrijwel evenveel als een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.