Home

Achtergrond

'Leveranciersmarkt groente opgeschud door Jumbo'

De inkoopmarkt voor groente en fruit zal door de overname van Super de Boer door Jumbo zeker verschuivingen ondergaan.

Dat blijkt uit een rondgang langs partijen in de sector. Voor partijen als The Greenery staat er veel op het spel. Super de Boer is een grote klant, Jumbo een gemiddelde klant, C1000 vrijwel niet. Nu deze drie een inkoopcombinatie gaan vormen zullen er keuzes gemaakt worden, verwacht een assortimentsmanager AGF van een Nederlandse supermarktketen.

"Het wordt interessant voor partijen als The Greenery. Jumbo wordt een grote klant, of ze zullen andere wegen zoeken. The Greenery wordt kwetsbaar. Partijen moeten keuzes maken." Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte zullen partijen als The Greenery wel in beeld blijven. "Er zullen gesprekken gevoerd worden met The Greenery over hoe het goedkoper kan." Volgens het aan Versdirect.nl gelieerde Scherpenhuizen, de huidige leverancier van Jumbo, zijn de handelspartijen gewend om door afnemers langs de meetlat gelegd te worden. Directeur Martin Scherpenhuizen vertrouwt op een goede afloop. "Dat is al tien jaar hetzelfde. Bij Superunie en Lidl gebeurt dat ook."

Of registreer je om te kunnen reageren.