Home

Achtergrond

Leiden wint Stadsvogelprijs

De gemeente Leiden heeft de Stadsvogelprijs gewonnen.

De prijs is door Vogelbescherming Nederland in het leven geroepen om gemeenten te stimuleren zich in te zetten voor de vogels in de stad. De prijs bestaat uit een bedrag van 20.000 euro, te besteden aan een nieuw stadsvogelproject. De gemeente maakte dit vrijdag bekend.

Leiden won de prijs met een campagne om met inschakeling van bewoners en bedrijven de natuur in de stad te versterken, zodat vogels zich er prettig voelen. Het stadsbestuur geeft zelf het goede voorbeeld door bij de aanleg van oevers en de aanplant van groen rekening te houden met het welzijn van vogels.

Het is de derde keer dat de Stadsvogelprijs is toegekend. Zoetermeer en Meppel waren de vorige winnaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.