Home

Achtergrond 4 reacties

Leasemelk wordt goedkoper

De grilligheid in de quotumhandel blijft. Maar er is nu toch een voorzichtige tendens dat koop- en vooral leasemelk goedkoper worden. Leasemelk noteert een dubbeltje lager: €4,75.

Het aanbod van leasemelk groeit en dat loopt uit de pas met de vraag. Veehouders proberen nu toch wat meer quotum te verleasen. De leaseprijs gaat niet instorten, maar koerst voorlopig wel naar beneden.

Koopmelk staat minder onder druk dan leasemelk. Maar ook hier gaat wat van de prijs af. Koopmelk noteert een kwartje lager: €22,75.

De handel lijkt in een opmaat naar windstilte te zitten. Maar koopmelk kan ook zomaar weer duurder worden. Aan de koperskant is het al maandenlang wisselvalligheid troef.

prognose:

koopmelk stabiel, leasemelk goedkoper

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jp

  Is het nou zo moeilijk om te schrijven dat de aanvoer bij RFC al anderhalf maand onder vorig jaar ligt en vorige week zelfs 2%.

 • no-profile-image

  theooo


  Wat ben jij voor een betaalde .....@@.

  Koopmelk KAN ook goedkoper worden.

  Met je gekleurd praatje altijd, reserve makelaartje!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wat maakt u zich druk JP, Drenthe en Theooo, de Brum? Een boer doet altijd waar ie zich goed bij voelt. De rekenmachine komt er bij 90% niet aan te pas. Je kan hier wel een geweldig artikel schrijven dat de koopmelkprijzen over een paar maand gehalveerd zijn t.o.v. nu maar wat haalt dat uit. U en ik weten beide dat het quotum over 1900 dagen 0 euro waard is. De rest van Nederland zal dit over een paar jaar ook wel ontdekken.

 • no-profile-image

  reken zelf wel en

  nu nog 1899 dagen en de tijdbom staat op E0,-

Of registreer je om te kunnen reageren.