Home

Achtergrond

Laatste prikdag voor kinderen

Na een week van vaccinaties tegen de Mexicaanse griep zijn vandaag de laatste kinderen aan de beurt voor een inenting. Ruim 1 miljoen kinderen tussen de zes maanden en vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's waren deze week opgeroepen om zich te laten vaccineren. Een eerste peiling laat zien dat daaraan rond de 70 procent gehoor heeft gegeven.

De GGD vaccineert sinds maandag kinderen, omdat relatief veel kleine kinderen met griep in het ziekenhuis worden opgenomen. Vandaag wordt er nog geprikt in drie plaatsen: Tynaarlo en Beilen in Drenthe en Urk in Flevoland. GGD Nederland roept mensen, die nog geen prik hebben gehaald, op om dat dan alsnog te doen in deze plaatsen. Dat kan met de oproepkaart die ze van de GGD uit hun eigen regio hebben gekregen.


Het is nog niet exact bekend hoeveel mensen nu daadwerkelijk gehoor hebben gegeven aan de oproep. Volgende week weet GGD Nederland precies hoe hoog de opkomst was.


Mensen die geen gehoor gaven aan de oproep, bijvoorbeeld omdat zij de week van de vaccinatie met vakantie zijn, hebben pech. Zij kunnen niet later bij de huisarts terecht voor het vaccin. Op maandag 14 december begint de tweede prikronde. Andere risicogroepen, zoals mensen met long- en hartaandoeningen, ouderen en zwangere rouwen, ontvangen een oproep via de huisarts en krijgen daar wel een vaccinatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.