Home

Achtergrond 8 reacties

LTO: trekkerrijbewijs praktisch voorstel

Het rijbewijs BE voor trekkerbestuurders die sneller willen dan 25 kilometer per uur vindt LTO Nederland een "praktisch voorstel".

LTO ondersteunt de voorstellen van minister Eurlings (V&W) voor een verbetering van de verkeersveiligheid in het landbouwverkeer. Ze vindt de voorstellen praktisch, omdat ze tegemoetkomen aan de wens van een verbetering van de verkeersveiligheid en het voorkomen van een hogere lastendruk voor boeren en tuinders.

Een rijbewijs BE voor het snellere landbouwverkeer (tot 45 km per uur) sluit volgens LTO beter aan bij een belangrijk deel van het huidige landbouwverkeer. Veel landbouwvoertuigen passen vanwege omvang en snelheid beter tussen autoverkeer dan tussen fietsers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers.

LTO acht wel meer aandacht nodig voor de rijopleiding van 16- en 17-jarigen. Voor deze leeftijdscategorie bestaat al een eenvoudig trekkerrijbewijs in de vorm van een certificaat. Wat LTO betreft wordt de lat hoger gelegd.

Lees ook: Cumela: dramatisch voorstel 45 km per uur

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A.H.

  het is de vraag gebeuren er nu echt veel ongelukken op de trekker met jongens tussen de 16 en 18 jaar of is dit gewoon weer bezigheids therapie voor de ambtenaren.
  Heel veel mensen zeggen wel dit is toch te gek dat jongens van 16 met een hele grote combinatie rijden, maar dit is onzin.
  Vrienden van mij die op 16e al op de trekker reden waren altijd erg voorzichtig. Ik heb het idee dat mensen het idee gewoon raar vinden. Een goedkope keuring voor trekkers zou niet verkeerd zijn, maar dan is het punt dat de werktuigen ook gekeurd moeten worden en dan word het kostenplaatje groot dus dit kan niet.

 • no-profile-image

  fred

  nu nog op de provinciale wegen mogen als je dan ook 45 mag rijden dan hoef je met dat 30 ton af en toe niet door een woon wijk

 • no-profile-image

  Gijs van Schaijk

  Ik vind het echt onzin
  iedereen die op de tractor rijd heeft genoeg ervaring Ik vind da je al vanaf je 15e op de tractor mag

  Deutz for ever!!!!

 • no-profile-image

  boer

  ik ben het helemaal met u eens

 • no-profile-image

  Kees van Eekeren

  Veiligheid zal best in orde zijn met de trekkers die zo snel kunnen.
  Maar de handel die er achter hangt is vaak dramatisch.
  Dus een heeeeeele goede zaak

 • no-profile-image

  Landmand

  Het is ook van de gekke dat jochies van 16 met trekkers van 300pk en en 25 m3 mestank mogen rondrijden van smorgens vroeg tot diep in de nacht. De machines zijn tegenwoordig zo groot dat men best een rijbewijs kan eisen.

 • no-profile-image

  de baas

  de lto is zelf helemaal niet praktisch

 • no-profile-image

  ANOLD

  ech weer iets van de lto hier gaat onze kost prijs weeromhoog

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.