Home

Achtergrond 4 reacties

LTO niet blij met overname van Alpuro

LTO-vakgroepvoorzitter vleeskalverhouderij Bert Loseman is niet gelukkig met de overname van Alpuro door Van Drie.

"Er ontstaat een heel schraal concurrentieveld in de kalverhouderij, meldt hij op de site van Nieuwe Oogst. Loseman vindt dat er door de overname van Alpuro door Van Drie bijna een monopoliesituatie ontstaat. Er moeten wel gezonde concurrentieverhoudingen zijn", aldus Loseman.

Hij vindt dat de Nederlandse en Europese mededingingsautoriteiten kritisch naar de voorgenomen overname moeten kijken.

Lees ook: Van Drie neemt Alpuro over

Bekijk hier een interview met Henny Swinkels over de overname

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vee

  Wat zou er gebeuren als Alpuro niet was overgenomen, ik denk dat er geen keuze meer was voor Alpuro en wat zouden dan de gevolgen zijn voor de Alpuromesters

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  De Politiek kent zijn grenzen!!!... De Economie kent geen grenzen!!!... Dat kan voor de Bio industrie, maar ook de Melkveehouderij gevolgen krijgen. De Wereld wordt steeds kleiner!!!...

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  Als ik de hr. Swinkels zo hoor, zijn ze op termijn van plan hetgeen hier op grote weerstand vanwege dierproblemen stuit (blank vlees) naar China te verplaatsen.
  Leuk vooruitzicht.

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  het gaat bij ons niet meer over principes, maar alleen over geld. Iedereen lijkt te snappen, dat wij onze afgedankte systemen wel naar het buitenland kunnen verkopen zonder ook maar iets van ons normbesef te verliezen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf is het spreekwoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.