Home

Achtergrond

LTO Glaskracht wil keuze tussen Elkas en Fresnelkas

LTO Glaskracht pleit voor snelle toepassing van de elektriciteitsproducerende kasdeksystemen, zoals de Elkas en Fresnelkas.

Beide kassen zijn nog niet praktijkrijp en behoeven vervolgonderzoek dat uitgevoerd wordt door Wageningen UR.

Glaskracht, bij monde van voorzitter Nico van Ruiten, geeft aan liefst het meest kansrijke project te willen financieren. Resultaten die uit dat onderzoek volgen zijn dan leidend voor de financieringsaanvraag van het andere systeem. Glaskracht wil dat Wageningen UR zelf een keuze maakt tussen de twee systemen.

De totale projectkosten voor beide onderzoeken zijn circa 3 miljoen euro. Als onderzoek naar de Fresnelkas gelijktijdig uitgevoerd zou werden met onderzoek naar de Elkas zou dat een kostenbesparing van ruim 100.000 euro opleveren. De Elkas lijkt gezien eerdere onderzoeksresultaten het meest kansrijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.