Home

Achtergrond

LNV geeft 1 miljoen euro aan haalbaarheidsonderzoek agrosector

Het ministerie van LNV trekt 1 miljoen euro uit voor haalbaarheidsonderzoeken in de land- en tuinbouw; 24 bedrijven mogen de haalbaarheid van innovaties beproeven.

Dat heeft minister Gerda Verburg vandaag bekendgemaakt op een congres over agrologistiek. Dat richt zich op het besparen op transportkilometers, en het daarmee beperken van de uitstoot van broeikasgassen en andere vervuilende stoffen.

De 24 bedrijven houden zich bezig met zeer uiteenlopende projecten, zoals het hergebruik van afgekeurde groenten uit kassen voor onder meer energie; gebruik van eendenkroos voor veevoer en energie; terugwinnen van fosfaat uit mest; oprichting van een exportcentrum voor bomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.