Home

Achtergrond

LNV: boer moet perceelsregistratie zelf controleren

Boeren moeten zelf de nieuwe perceelsgrenzen controleren en eventuele fouten melden of herstellen.

Dat zegt landbouwminister Gerda Verburg na bezwaren van LTO Nederland.

Brussel stelt dat het bestaande perceelsregistratie in Nederland niet nauwkeurig genoeg is. Daarom heeft Dienst Regelingen op basis van luchtfoto’s en kadastrale gegevens de perceelsgrenzen opnieuw in beeld gebracht. Hieruit blijkt dat beteelbare percelen gemiddeld 2,6 procent kleiner zijn dan volgens de oude registratie. LNV constateert op basis van de helft van de percelen die opnieuw is ingetekend dat er geen afwijkingen van meer dan 20 procent zijn. De afwijkingen komen door bijvoorbeeld sloten en bomen.

Agrariërs kunnen in hun dossier op internet bij Dienst Regelingen zien hoe de nieuwe perceelsgrenzen zijn getrokken. Als de grenzen onjuist zijn, kunnen ze dit melden bij Dienst Regelingen, die in januari eventuele correcties zal doorvoeren. Het ministerie geeft tot 1 april 2010 de tijd om de percelen aan te passen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.