Home

Achtergrond

Kverneland Group

De Nederlandse (Benelux) vestiging van de Kverneland Group verkoopt en distribueert alle merken en producten van de Kverneland Group, een van de grootste mechanisatiebedrijven.

In de nieuwe Kverneland-stratiegie zijn twee hoofdgroepen benoemd: grondbewerking (merk Kverneland) en voederwinning (merk Vicon). Onder Kverneland vallen ook de merken Taarup en Accord, bij Vicon gaat het ook om Rau.

Het beursgenoteerde Kverneland uit Noorwegen omvat 22 organisaties over de hele wereld. De grote groei werd in de jaren 90 door de overname van bekende merken gerealiseerd.

Kverneland nam in 2009 de hooibouwtak van Veenhuis over. Veenhuis gaat door met alleen de bemestingstak. Wellicht gaat het bedrijf daarbij het dealernetwerk van Kverneland gebruiken.

Kverneland verkocht in 2009 zijn fabriek in Geldrop aan Kuhn voor 115 miljoen euro. Daarnaast kondigde het bedrijf aan de prijzen van alle machines in 2010 met 5 procent te verlagen.

Financieel

De omzet van de Kverneland Group in 2009 bedroeg 417 miljoen euro, tegenover 594 miljoen in 2008. Het gehele bedrijf kwam in 2009 uit op een verlies van 27,2 miljoen euro, tegenover een winst in 2008 van 18,5 miljoen.

Adres

Kverneland Group Benelux
De Drieslag 30
8251 JZ Dronten

Website

Kverneland Group Benelux

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.