Home

Achtergrond

Kunstwerken uit woning Scheringa gehaald

ABN Amro heeft gisteren kunstwerken van Dirk Scheringa in zijn huis in Spanbroek in beslag laten nemen.

Dat heeft een woordvoerder van de bank vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover in de Volkskrant. Ook op het hoofdkantoor in Wognum van het failliete imperium van Scheringa zijn donderdag kunstwerken meegenomen.

"In overleg met de curatoren en in het belang van de kunstcollectie zijn de resterende kunstwerken in de woning van Scheringa in Spanbroek en op het kantoor in Wognum in beslag genomen'', aldus de woordvoerder van ABN Amro.

Vorige maand liet ABN Amro de kunstwerken uit het inmiddels failliete museum van Scheringa weghalen. De kunstcollectie, bestaande uit ongeveer 1300 kunstwerken, dienen als onderpand voor de hypotheekschuld van 32 miljoen euro van DSB Beheer aan de bank. "Het overgrote deel van de collectie is nu bij elkaar'', aldus de woordvoerder van ABN Amro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.