Home

Achtergrond

Kroes lijkt grootste kanshebber voor Brussel

Het ziet ernaar uit dat Neelie Kroes ook de komende jaren namens Nederland Europees Commissaris blijft.

Formeel liggen alle opties nog open, maar Kroes maakt de beste kans, zeggen diverse ingewijden in politiek Den Haag.

De VVD-politica bouwde de afgelopen vijf jaar een goede reputatie op als Europees Commissaris voor Concurrentie. Die zeer gewilde portefeuille zal Nederland naar alle waarschijnlijkheid niet opnieuw in de wacht kunnen slepen, maar volgens bronnen rond het kabinet zit een andere mooie post op economisch gebied, bijvoorbeeld Buitenlandse Handel, er wel in.

Premier Jan Peter Balkenende onderhandelt nog steeds met voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie over de Nederlandse kandidaat. Naar verwachting wordt binnen enkele dagen de uitkomst bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.