Home

Achtergrond

Kroes: deze post is zó belangrijk

Neelie Kroes ontkent dat haar nieuwe baan als EU-commissaris voor Digitale Agenda weinig inhoud heeft.

"Ik hou niet van ranglijstjes, maar ik ben ervan overtuigd dat deze portefeuille zó belangrijk is. Het heeft invloed op gezondheid, onderwijs. Hiermee kan ik Europa zeker dichter bij de mensen brengen'', zei ze vrijdag in Brussel in het eerste persgesprek nadat de regering haar voordroeg voor een tweede termijn als EU-commissaris.

Kroes zegt dat de herbenoeming voor haar onverwacht kwam. "Een aantal weken geleden had ik niet gedacht dat er mogelijkheden waren voor een tweede ambtstermijn'', zei de VVD-ster. "Ik realiseer me dat het in de Nederlandse cultuur niet gebruikelijk is om iemand van een oppositiepartij voor te dragen. Ik stel het op prijs dat het kabinet over zijn eigen schaduw heen is gestapt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.