Home

Achtergrond

Kreeften kunnen nu humaan dood

Veel mensen aarzelen in een restaurant kreeft te bestellen, omdat zij weten dat de kok het beest levend in een pan met kokend water zet.

Een Brits bedrijf heeft er iets op gevonden: het heeft een apparaat ontwikkeld waarmee de kreeft 'humaan' kan worden gedood met een stroomstoot.

Dat heeft de Britse krant The Independent zaterdag gemeld. De doodsstrijd van een kreeft in een pan met kokend water kan drie minuten duren. Maar bij gebruik van de CrustaStun is het dier binnen 0,3 seconden vrijwel pijnloos dood. Ook blijkt uit proeven dat kreeft die snel met een stroomstoot is gedood, beter smaakt. Dat kan liggen aan de stess die de kreeft meemaakt in het kokende water.

Veel mensen aarzelen thuis kreeft te bereiden wegens de gillende geluiden die de beesten soms maken in het kokende water. Uitvinder Simon Buckhaven hoopt dat daar verandering in komt door de introductie van zijn CrustaStun. Voor thuisgebruik is zijn apparaat wel aan de dure kant: maar liefst 2500 pond (bijna 2800 euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.