Home

Achtergrond

Kramer en Koss openen Nationaal Schoolontbijt

Een op de zes kinderen blijkt niet of niet voldoende te ontbijten.

Bij kinderen van een laag welstandsniveau is dat zelfs een op de drie. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek onder ruim twaalfhonderd leerkrachten van scholen die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Bijna alle leraren merken het wanneer hun leerlingen onvoldoende ontbijten.

De officële opening van Het Nationaal Schoolontbijt had maandag plaats in Rotterdam bovenin de Euromast.

Schaatskampioenen Sven Kramer en Johann Olav Koss en Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb hesen de ontbijtvlag en ontbeten met leerlingen van drie basisscholen. Deze week gaan op 2500 scholen ruim 540.000 kinderen samen ontbijten.

Uit het onderzoek blijkt dat leerlingen vaak zelf vinden dat ze niet goed te ontbijten. Leraren zeggen dat ruim de helft van die kinderen daarom last heeft van concentratieproblemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.