Home

Achtergrond

Koningin op bezoek bij zorgboerderij

Zorgboerderij Vlist heeft hoog bezoek ontvangen.

Koningin Beatrix nam een kijkje op de zorgboerderij in het Zuid-Hollandse Vlist. "Ze heeft met alle bewoners een praatje gemaakt", vertelt Esther van der Vlist. De zorgboerderij is een uniek samenwerkingsproject van zorginstelling Abrona en het agrarische bedrijf van Van der Vlist. "Er is hier plaats voor twaalf bewoners die 24 uur per dag hulp of verzorging kunnen krijgen. Overdag werken de bewoners in op het agrarisch bedrijf", aldus de onderneemster. Het bedrijf bestaat uit een Marchigiana-fokkerij en een paardenstoeterij. Foto ANP

De harde wind drijft het jongvee van melkveehouder Jacob Porius uit het Friese Haskerdijken bij elkaar. De laatste dertig stuks jongvee gaan vandaag naar binnen. Het overige jongvee staat al binnen. De kans dat de grasmat anders teveel wordt beschadigd door vertrapping is te groot. Het melkvee staat al vanaf begin november geknipt en geschoren in de stal. Porsius houdt honderd melkkoeien en tachtig stuks jongvee. Hij heeft zo'n zeventig hectare grasland dat deel uitmaakt deel van het ganzengedooggebied. Foto Alex J. de Haan

Een grote demonstratie van duizenden Franse wijnboeren in Montpellier is uitgelopen op rellen en vernielingen. Naar huis terugkerende wijnboeren zorgden later ook voor problemen in een aantal kleinere steden en dorpen. Op veel plaatsen werden vuurtjes gestookt en ook vernielingen aangericht bij winkels terwijl hier en daar de politie met stenen en andere projectielen werd belaagd. De politie moest meer dan duizend man en helikopters inzetten om de problemen onder controle te krijgen. De demonstranten wilden aandacht vragen voor de wanhopige toestand in de Franse wijnsector. Volgens de organisatoren waren er zeker 10.000 deelnemers maar de gendarmerie komt tot niet meer dan 3.600. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.