Home

Achtergrond

Koningin aangekomen in Mexico-Stad

Koningin Beatrix is dinsdag aangekomen in Mexico-Stad, waar ze begint aan een vierdaags staatsbezoek.

Ze is in gezelschap van prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Het gezelschap arriveerde per regeringstoestel op luchthaven Benito Juarez. De vorstin legt om te beginnen aan krans bij het Altar a la Patria. Dat monument was aanvankelijk opgericht als eerbetoon aan de 'heldenkinderen' die in de oorlog met de VS (1846-1847) hun vaderland verdedigden. Het is een altaar voor het vaderland geworden, doordat buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders er eer aan Mexico gingen betonen.

Aansluitend volgt een welkomstceremonie op de Patio de Honor van het Nationaal Paleis, waarbij de Mexicaanse president Felipe Calderon een korte toespraak zal houden. Het Nationaal Paleis is de zetel van de Mexicaanse regering en staat aan het wereldberoemde Zócalo-plein in Mexico-Stad.

Er wacht de koningin een veelzijdig programma. Bij de samenstelling is vooral gekeken naar onderwerpen die internationaal relevant zijn, zoals grotestedenbeleid en klimaatverandering.

Koningin, prins en prinses logeren in het Four Seasons' Hotel in de Mexicaanse hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.