Home

Achtergrond

Koenders: 20 miljoen extra in duurzame handel

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) steekt in de periode 2011 tot 2015 20 miljoen euro extra in de bevordering van duurzame handel.

Dat heeft hij maandag bekendgemaakt op een congres over dit onderwerp in Haarlem.

Eerder bleek al dat bedrijven als Unilever, Mars, AkzoNobel en Sara Lee steeds meer inzetten op grondstoffenhandel die meer rekening houdt met het milieu en sociale omstandigheden van werknemers. Koenders gaat ervan uit dat zijn bijdrage als een hefboom zal werken en meer investeringen en inzet van het bedrijfsleven zal genereren.

Koenders ontving in september een brief van 54 topmensen uit het bedrijfsleven die bereid zijn te investeren in ecologisch en sociaal verantwoorde producten. Zij beloofden daar tot 2015 meer dan een half miljard euro in te steken.

Op de bijeenkomst waren topmensen uit het bedrijfsleven aanwezig, zoals Hans Wijers (AkzoNobel), Howard Shapiro (Mars Incorporated) en Harold Poelma (Cargill).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.