Home

Achtergrond

Klink: huisartsen moeten prikregels volgen

Huisartsen die de instructies voor het inenten van patiënten tegen de Mexicaanse griep aan hun laars lappen, kunnen wel degelijk worden vervolgd via de tuchtrechter.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft dat zaterdag gesteld.

Hij reageerde daarmee op uitspraken van hoogleraar Huub Schellekens van de Universiteit Utrecht. Schellekens zei eerder deze week dat huisartsen het recht hebben in Nederland om erkende medicijnen aan hun patiënten te geven wanneer zij dat willen.

Schellekens heeft al eerder kritiek geuit op de manier waarop de Nederlandse overheid de Mexicaanse griep bestrijdt.

Sommige huisartsen geven, tegen de instructies van de overheid in, vaccins aan mensen die niet tot de risicogroepen behoren. De minister dreigde enkele weken geleden deze artsen voor de tuchtrechter te brengen. Hij is bang dat er niet genoeg vaccins overblijven voor mensen met een verhoogd risico op sterven als ze de griep oplopen. Dat zijn bijvoorbeeld ouderen en long- en hartpatiënten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.