Home

Achtergrond

Kleine bedrijven betalen doorgaans minder

Wie veel wil verdienen, kan maar beter niet bij bedrijven met minder dan vijftig werknemers gaan werken.

Daar ligt het gemiddelde jaarsalaris beduidend lager dan bij grotere organisaties. Commerciële organisaties betalen gemiddeld 6 procent meer dan non-profitorganisaties. Maar in lagere functies betalen de laatste juist beter.

Dat blijkt uit de Beloningsmonitor 2009/2010 van salarisverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Springer Uitgeverij. Het salarisverschil tussen mannen en vrouwen lijkt kleiner te worden, blijkt uit de monitor. Dat geldt vooral naarmate de functie hoger wordt.

In bedrijven met minder dan vijftig werknemers, ligt het gemiddelde jaarsalaris op 51.371 euro. Bij middelgrote ondernemingen (tot 250 werknemers) is dat 56.014 euro en bij organisaties met meer dan 250 personeelsleden ligt het op 55.960 euro. Verschillen kunnen per functie ook nogal uiteen lopen. Zo verdienen bijvoorbeeld ervaren onderzoekers juist bij kleine bedrijven een stuk meer: gemiddeld 90.300 euro, 32 procent meer dan collega's bij een grote organisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.