Home

Achtergrond 1 reactie

Kinderen planten bloembollengeschiedenis

Leerlingen van de basisschool Marijke uit Noordwijkerhout hebben bij het museum De Zwarte Tulp in Lisse een stukje bloembollengeschiedenis geplant.

Door de jeugd werden oude tulpen aan de grond in de bloembakken toevertrouwd. De oudste cultivar die daarvoor werd gebruikt is Tulipa 'Duc van Tol Scarlet' uit 1850. Andere oudjes zijn 'The Sultan' uit 1896, 'Pride of Haarlem' uit 1896, 'Prosperine' uit 1875 en onder andere ook ‘Princess Elizabeth’ uit 1898. De bollen zijn beschikbaar gesteld door de Hortus Bulborum in Limmen. Met het planten van deze bloembollen is een begin gemaakt met het jubileum van het museum, want in 2010 wordt het 25-jarige bestand gevierd. In datzelfde jaar viert de bloembollen kwekersvereniging, de Koninklijke Algemeene Vereeniging van Bloembollencultuur, de KAVB te Hillegom haar 150- jarig bestaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    B.

    In Noordwijkerhout is er volgens mij geen basisschool die Marijke heet.

Of registreer je om te kunnen reageren.