Home

Achtergrond

Kapotte slang oorzaak ongeval Dronrijp

De wolk salpeterzuur die vorige week ontsnapte in het Friese Dronrijp, is veroorzaakt door een kapotte slang.

Dat heeft directeur Hette Bouma van de kaasfabriek waar het ongeval plaatsvond, vandaag gezegd. ”De slang is geknapt en die hoorde bij de wagen van een transportbedrijf uit Zaandam.” De slang is door de politie in beslag genomen.

Het ongeval veroorzaakte vorige week vrijdag veel commotie in Friesland. Het zuur ontsnapte in de ochtend uit de transportwagen en dreef vervolgens in de richting van het 3500 inwoners tellende dorp in de gemeente Menaldumadeel. De hulpdiensten sloegen direct na de ontdekking groot alarm. Door een fout gingen in heel Friesland de sirenes af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.