Home

Achtergrond

Kamermeerderheid steunt CO2-opslag Barendrecht

Net als de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Jacqueline Cramer (VROM) denkt een meerderheid van de Tweede Kamer (PvdA, CDA, D66 en VVD) dat de opslag van het broeikasgas CO2 veilig kan bij Barendrecht.

Dat bleek donderdag tijdens een Kamerdebat over de CO2-opslag. Ondanks twijfels of het afvangen en opslaan van CO2 nu wel zoveel bijdraagt aan een schoner klimaat, vinden de meeste fracties wel dat op weg naar een duurzame energievoorziening alles op alles moet worden gezet om de klimaatdoelstellingen te halen. We hebben CO2-opslag nodig om het klimaat niet naar de knoppen te stoken. En alles wat je aan CO2 opslaat, komt niet in de lucht, aldus PvdA'er Diederik Samsom.

Van der Hoeven stelde dat die keuze inhoudt dat je ook bereid moet zijn proeven te doen, zoals in Barendrecht. Ze ziet die proef als een noodzakelijk tussenstap, ook al omdat ze bedrijven anders later niet kan verplichten hun broeikasgassen af te vangen en op te slaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.